Home

restauracja i wino

Wino w restauracji

Jak wybrać wino w restauracji?

​Pewnie nie raz mieliście sytuację w której pracownik restauracji zachęcał do wybrania wina z karty do dań zamawianych na kolację lub obiad. Sugestie są mile widziane ze strony kelnera lecz dobrze jest conieco wiedzieć na temat win wybranych za kaźdym razem inaczej w różnych restauracjach. Często jest tak, że karta była tworzona przez długi czas w zespole kilku pracowników. Kelnerzy, szefowie kuchni, nawet sami goście restauracji mogą brać udział w tym procesie. Ważne jest by brać pod uwagę dania z menu restauracji, charakter kuchni wyróżniający lokal na tle innych, oraz wiele innych aspektów jak misja i wizja miejsca. Przy tak ogromnym wyborze win możemy dokonać autorskich wyborów niekiedy bardzo doceniancyh przez gości lokalnch i zagranicznych. Film ukazuje podział win w karcie tak by każdy z nas wybrał odpowiednie dla siebie.

0
Dekantujemy wino
Otwieranie wina