Home
Degustacje dla firm
Co nowego jest w ofercie?
Wróciłem do prowadzenia degustacji win lub whisky, nawet więcej gdyż włączyłem do oferty armaniac, cognac, pisco i wiele innych odmian alkoholu. Znajdą się na pewno amatorzy ginu, czy nawet polskiej wódki by posłuchać niuansów o produkcji, o kolekcjonowaniu, czy nawet o inwestowaniu w alkohol.
Jak wygląda spotkanie?
Współpracuję z wieloma hotelami lub restauracjami w całym kraju więc o miejsce nie musicie się martwić. Dodatkowo mogę dojechać tam gdzie jest spotkanie firmowe, szkolenie, integracja pracowników firmy. Zapewniam profesjonalne kieliszki, akcesoria do podawania win lub innych alkoholi, oraz wsparcie audiowizualne by wspomagać doznania przez obraz.
Najczęściej na spotkaniach bierze udział grupa do 30 osób, jeśli są większe ilości uczestników podbijam wykład systemem nagłaśniającym. Największą liczbę osób do której miałem zaszczyt dotrzeć obsługiwałem w Folwarku Zalesie pod Krakowem i było to 300 osób. Ba, na festiwalu whisky w Krakowie w Browarze Lubicz gościłem 500 osób, a rok później w Starej Zajezdni było już 1000 lecz na festiwalu byli też inni dostawcy i dystrybutorzy whisky.
Sale konferencyjne w hotelach są zwykle wybierane przez organizatorów spotkań firmowych i tu najlepiej wychodzą degustacje które prowadzę. Zaczynamy od krótkiej historii, opowieści o tym jak powstaje dany alkohol, później porównujemy podstawowe smaki by dostrzec różnice, dalej podziwiamy wybitnych producentów alkoholi jak: Dalmore, Dictador, itd.
Oczywiście wybór gamy alkoholi przez uczestników jest obszerny i nie zamyka się jedynie na jednym dostawcy. Możemy próbować whisky wskazanych przez organizatora lub sugerowanych przez prowadzącego. Dla Pań mogą być wina z oferty Domu Wina gdzie nie brakuje interesujących pozycji.
Spotkanie zwykle trwa 1,5-2 godziny i kończy się entuzjastycznie z fajną energią na dalszą część wieczoru.
Jak zamówić degustację?
Właściwie to najlepszym pomysłem na omówienie degustacji win, whisky etc. jest spotkanie konsultacyjne lub rozmowa telefoniczna. Warto przygotować termin, miejsce, formę przed ustaleniem szczegółów. Dopasowanie tej atrakcji jest bardzo indywidualne więc dobrze jest odnaleźć wspólny cel by degustacja odniosła sukces. Jestem pod nr telefonu 601 336 132 lub adresem e-mail Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Istnieją nawet zlecenia które obsługuję na przyjęciach domowych, uroczystościach rodzinnych lub spotkaniach prywatnych.