Home
Wracamy do restauracji!
Co zastaniemy w branży?
Edukacja przed rozpoczęciem pracy w gastronomii po lockdown'ie 2021 jest niezbędna dla nowego personelu restauracji. Wróciłem do rozmów na temat współpracy w zakresie sprzedaży win i alkoholi mocnych i co za tym idzie do szkoleń z wiedzy o winach wysokogatunkowych w Galicyjskiej Szkole Smaków.
To tu w maju odbędzie się kurs sommelierski: https://fb.me/e/4YRPaTXMh
Po kilku spotkaniach mam wrażenie, że sporo się zmieniło. Zatrudniono nowe osoby w rolach wszystkich nam znanych w restauracjach, pojawili się także sommelierzy/sommelierki jest kilka nowych, ciekawych miejsc w Krakowie.
Restauracje zmieniają wystrój, karty dań, karty win oraz inwestują w systemy kontroli przedsięwzięcia jak i nowoczesne wyposażenie gwarantujące bezpieczeństwo gości pod względem możliwości zarażenia się covid-19.
Jak przygotować zespół pracowników w restauracji?
Przede wszystkim goście restauracji zwracają uwagę na warunki spożywania dań podczas wizyty i najważniejsze są:
- wystrój lokalu
- czystość miejsc dla gości
- podstawy higieny rąk przy wejściu oraz w toalecie
- odległość między stolikami
- jakość obsługi przez pracowników
Ostatni punkt jest szalenie ważny i wszelkie zapewnienia wysokiego standardu obsługi gości będą owocowały częstymi wizytami w "nowej gastronomii". Oprócz szkoleń z serwisu dobrze jest przygotować stuff z wiedzy o menu karty dań jaki wiedzy o winach w karcie win. Tu możemy solidnie pomóc.
Jakie rozwiązanie daje zespół www.vineo.pl?
Projekt www.vineo.pl powstał by wino stało się łatwiejszym wyborem. Idea połączyła "ludzi wina" którzy mają z nim do czynienia na co dzień. Wśród nas są już Dawid Grzywacz z Hotelu Puro na Kazimierzu, Maciej Marciniak z Restauracji Biała Róża oraz Krzysztof Jania z Hotelu Grand Ascot. Jednym słowem profesjonaliści. Możliwości współpracy z nami to między innymi:
- konsultacje planu sprzedaży win w najbliższym czasie (Michał Stępień - Dom Wina - tel. 601 336 132)
- wsparcie marketingowe w postaci artykułów o winach, nowych miejscach, nowych konceptach gastronomicznych (Łukasz Maziarz - tel. 502 475 596)
- kurs sommelierski w Galicyjskiej Szkole Smaków https://www.szkolasmaku.edu.pl/Kurs_Sommelierski - Jacek Kotula - tel. 604 228 950 - zniżka na hasło: "vineo" dla osób które się zgłoszą przed 01.05.2021